Stuttgart/Graz.  Pred 30 rokmi značka Mercedes-Benz prvýkrát vybavila Triedu G osemvalcovým motorom: v roku 1993 debutoval model 500 GE V8 v exkluzívnej malej sérii a znamenal prvý vrchol v histórii kultivovaného výkonu na cestách aj v teréne. Terajšie 30. narodeniny modelu G 500 (WLTP: kombinovaná spotreba paliva 15,7 – 14,7 l/100 km, kombinované emisie CO2 356 – 334 g/km)[1] oslavuje značka Mercedes-Benz edíciou „Final Edition“, čo je limitovaný mimoriadny model G 500 s motorom V8 biturbo (zdvihový objem: 3 982 cm³, menovitý výkon: 310 kW (421 k)). K dispozícii je v troch farebných variantoch, z ktorých každý je limitovaný na 500 kusov. Na výber je metalický lak vo farbe obsidiánová čierna, lak vo farbe opalitová biela MANUFAKTUR magno a nový lak vo farbe olivová MANUFAKTUR magno.

23c0227_005.jpg

23c0227_003.jpg

23c0227_006.jpg

23c0227_002.jpg

23c0227_004.jpg

23c0227_001.jpg

• Model Mercedes-Benz 500 GE bol v roku 1993 prvým variantom Triedy G s motorom V8
  • Edícia Final Edition je obmedzená na 1 500 kusov
  • Exkluzívne detaily výbavy vrátane balíka kompletne v koži MANUFAKTUR

„Edícia „Final Edition“ je naším darčekom k 30. narodeninám modelu G 500, ktorý v roku 1993 určoval trendy a bol predzvesťou špičkových terénnych automobilov vyššej triedy. Vďaka exkluzívnym detailom výbavy je limitovaný mimoriadny model súčasne aj vhodným rozlúčkovým darčekom motora V8 biturbo v modeli G 500.”

Dr. Emmerich Schiller, predseda predstavenstva spoločnosti Mercedes-Benz G GmbH
a vedúci divízie terénnych vozidiel spoločnosti Mercedes-Benz AG

Edícia „Final Edition“ dostane aj 20-palcové disky AMG z ľahkej zliatiny s dizajnom piatich zdvojených lúčov, ktoré sú v kombinácii s lakom  olivová MANUFAKTUR magno nalakované vo farbe karosérie a osústružené do leskla. Pri ostatných dvoch variantoch sú disky vyhotovené v čiernej farbe a osústružené do leskla. Mimoriadny model sa prezentuje aj nápisom FINAL EDITION, ktorý siaha od vonkajšej ochrannej lišty až po vložku krytu náhradného kolesa. Súčasťou balíka log MANUFAKTUR sú kľučky dverí s vyrazenými logami, ktoré dotvárajú vysokohodnotný vzhľad edície „Final Edition“.  Do balíka patria aj projektory loga vo vonkajších zrkadlách, ktoré počas státia vozidla vytvoria na asfalte svetelné logá „G“ a nápisy STRONGER THAN TIME (ODOLÁVA ČASU). Exkluzivitu limitovaného mimoriadneho modelu dodatočne zdôrazňuje aj vysokolesklý pochrómovaný prstenec náhradného kolesa spolu s ďalšími namontovanými dielmi vo farbe karosérie a a vysokolesklom chróme. Kupujúci dostanú aj exkluzívnu interiérovú autoplachtu s nápisom STRONGER THAN TIME, ktorá ochráni vozidlo proti prachu a škrabancom.

Vysokohodnotná výbava interiéru je s modelom G 500 pevne spojená už od jeho uvedenia na trh. V tejto tradícii pokračuje aj edícia „Final Edition“: pri nastúpení do vozidla privítajú cestujúcich osvetlené nápisy FINAL EDITION na nástupných lištách. Tento nápis sa nachádza aj na vložke držadla pre spolujazdca. Na zadnej strane kľúča od vozidla sa nachádza minca z pravého striebra v tvare plakety s príslušným názvom, ktorá bola vyhotovená špecificky pre túto edíciu. Sériová výbava mimoriadnej edície zahŕňa okrem toho aj líniu výbavy SUPERIOR s obklopujúcim ozvučovacím systémom Burmester®, balíkom aktívnych viackrivkových sedadiel plus a sedadlami potiahnutými  kožou napa MANUFAKTUR.

Balík kompletne v koži MANUFAKTUR: exkluzívna výbava pre edíciu „Final Edition“

Edícia „Final Edition“ modelu G 500 je exkluzívne vybavená novým balíkom kompletne v koži MANUFAKTUR, ktorý je dokonale zladený s príslušným vonkajším lakom. Názov hovorí za všetko: od batožinového priestoru cez čalúnenie stropu až po výplne pri spínačoch nastavovania sedadiel je takmer celý interiér potiahnutý kožou napa. Stredový pás čalúnenia stropu je farebne zladený so stredovými dielmi čalúnenia sedadiel a má rovnaký kosoštvorcový dizajn. V kombinácii s metalickým lakom vo farbe obsidiánová čierna je vyhotovený v kombinácii farieb titánová sivá pearl/čierna. Variant s lakom vo farbe opalitová biela magno má stredový pás vyhotovený vo farbách platinová biela/čierna, pri laku vo farbe olivová magno je použitá kombinácia farieb hnedá espresso/čierna.

[1] Uvedené hodnoty sú Hodnoty CO2 zistené podľa skúšobného postupu WLTP v zmysle čl. 2 bodu 3 vykonávacieho nariadenia (EÚ) 2017/1153. Hodnoty spotreby paliva boli vypočítané na základe týchto hodnôt.