Už viac ako jedno storočie reprezentuje ikonická trojcípa hviezda spojenie mobility na zemi, na vode a vo vzduchu. Nová trilógia vôní od značky Mercedes-Benz vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou INCC znovu nadväzuje na tieto tri základné elementy: parfumy, ktoré vytvorila francúzska majsterka parfumérka Anne Flipo, Zem, Voda a Vzduch sa môžu nosiť osobitne, v harmonickej rovnováhe alebo v kombinácii podľa vlastného želania. Vône sa dodávajú ako jednotlivé parfumy, prípadne ako kompletná trilógia v špeciálnom  balení, pričom všetky tri flakóny sa spájajú ako hviezda Mercedes-Benz.

23c0225_012.jpg

23c0225_007.jpg

23c0225_006.jpg

23c0225_005.jpg

23c0225_003.jpg

23c0225_004.jpg

23c0225_001.jpg

23c0225_010.jpg

23c0225_002.jpg

23c0225_011.jpg

23c0225_008.jpg

23c0225_009.jpg

• Tri nové parfumy vytvorila francúzska majsterka parfumérka Anne Flipo. Tematicky nadväzujú na hviezdu Mercedes a jej ikonický význam
  • Vône sú k dispozícii jednotlivo ako parfum, prípadne ako kompletná trilógia
  • Pri výbere obsiahnutých látok, flakónu a obalov bol kladený veľký dôraz na trvalú udržateľnosť

Aj štýlové flakóny sú oslavou značky Mercedes-Benz: v prvom rade vďaka svojmu dizajnu, pretože všetky tri flakóny pri pohľade zhora spoločne vytvárajú hviezdu Mercedes. Použité materiály zasa poukazujú na zodpovedné zaobchádzanie s elementmi ako zem, voda a vzduch. Pri výbere surovín na výrobu parfumov sa dbalo aj na transparentnosť, pokiaľ ide o pôvod, kvalitu a trvalú udržateľnosť. To isté platí aj pre výrobu flakónov. Na ich výrobu sa používa recyklovaný hliník a sklo, odnímateľná závitová pumpička umožňuje dopĺňanie. Vonkajší obal sa skladá z recyklovaného a biologicky odbúrateľného papiera, ktorý obsahuje až 10 % morských rias a vyrába sa výlučne s využitím obnoviteľných zdrojov energie. Okrem toho sa tri vône na želanie dodávajú s objemom 30 ml ako súprava vo vysokokvalitnej taške z bielej alebo hnedej kože. V zmysle kreatívneho opätovného využitia nepotrebného materiálu boli na výrobu koženej tašky použité zvyšky z výroby prvkov interiéru Triedy S od značky Mercedes-Benz.

Tri vône, rozmanité možnosti používania

Každý element z trilógie vôní od značky Mercedes-Benz rozvíja svoje vlastné univerzum. Vďaka spoločnému základu ponúkajú tri fougerove parfumy možnosť nanášania po vrstvách – podľa príležitosti, vlastných preferencií alebo nálady v konkrétny deň je možné kombinovať štyri ďalšie rôzne druhy.

Vôňa Mercedes-Benz Zem je kombináciou teplých nádychov dreva pačuli s jemne korenistým a zmyselným nádychom kakaovej škrupiny a tonkového bôbu. Dopĺňa ju čerstvosť rozmarínového oleja, zamatovo jemného nádychu pelargónie a plnej sily jedľového balzamu.

Mercedes-Benz Voda dodáva pocit osvieženia ako burácajúca vlna: tento efekt sa dosahuje vďaka intenzívnemu nádychu listu fialky, ktorý spestruje ovocná vôňa mandarínky. Soľný, kožu pripomínajúcu nádych morských rias dotvára námornícky charakter tejto vône.

Mimoriadne uvoľňujúco pôsobí olej z paliny s vôňou bylín, ktorý sa používa v parfume Mercedes-Benz Vzduch. Spájajú sa v ňom veľmi aromatické základné vône angeliky a jemne kvetnaté tóny oleja Petitgrain. Túto vôňu dopĺňa intenzívna sila citrusov a aróma listov kurkumy.

Vďaka možnosti vrstvenia vznikajú štyri celkom osobitné kombinácie vôní: Zem + Voda – námornícka vôňa s nádychom dreva; Zem + Vzduch – citrusová vôňa s nádychom dreva; Voda + Vzduch – námornícka citrusová vôňa; Zem + Voda + Vzduch – námornícka citrusová vôňa s nádychom dreva.

Parfumy Mercedes-Benz: vysokokvalitné a elegantné výtvory už viac ako desať rokov

Spolupráca medzi Mercedes-Benz a INCC Parfums trvá už od roku 2011. V roku 2012 prišla na trh prvá spoločná vôňa Mercedes-Benz for Men, pričom portfólio dopĺňa šesť hlavných línií vôní Mercedes-Benz Sign, Mercedes-Benz The Move, Mercedes-Benz Man, Mercedes-Benz Select, Mercedes-Benz for Men a Mercedes-Benz Club, ako aj dve dámske vône Mercedes-Benz Woman a Mercedes-Benz for Women. Vône sú dostupné u autorizovaných partnerov Mercedes-Benz.